Wat is ‘Verbindend communiceren’ met de ‘Issentie-methodiek’ ?

Deze methodiek haalt mensen stap voor stap “uit de strijd” door doelen waar iedereen zichzelf in herkent te definiëren en na te streven. Dit verhoogt de efficiëntie en verbetert de sfeer op het werk. 

Als communicatietrainer, bemiddelaar en relatiecoach ontwikkelde ik (Tatiana Vansteenbeeck), ‘De Issentie-methodiek’. Het is het resultaat van 20 jaren ervaring. Ik heb ervaren dat we enkel het beste in elkaar naar boven halen als we met elkaar omgaan op een open, respectvolle en evenwaardige manier.

De Issentie-methodiek bestaat uit een korte opleiding ‘Verbindend communiceren’. Hiermee ondersteun ik directie en leidinggevenden.  

Welke grootse dingen kun je met je team bereiken als je samen met dezelfde focus aan de slag zou gaan? Hoe zou het zijn mocht je met je team op volle kracht samenwerken met de middelen en mogelijkheden die er WEL zijn? Stel je voor dat teamleden zichzelf, hun passie, kennis en goede ideeën werkelijk zouden inbrengen.

‘uit de strijd, samen aan de slag’.

Dat is waar ik al jaren met veel passie voor ga !

Wat kan ik voor je doen :

Ik breng directie, leidinggevenden en hun teams ‘De Issentie-methodiek’ bij in een opleiding van slechts 3 uur. De opleiding kan ook in twee delen van 1,5 uur, zodat je de opleiding ook tijdens twee vergadermomenten kunt inplannen.

Deze ‘no bullshit’ 5-stappen-methode werkt snel, efficiënt en zorgt voor een ‘uit de strijd communicatie’ in alle situaties (bijv. tijdens vergaderingen, presentaties, gesprekken met kinderen, ouders, cliënten, teams en bemiddelingsgesprekken).

In deze opleiding verwerf je inzicht in de communicatiedynamieken die spelen tussen mensen. Vanuit dit inzicht ervaar je de kracht van de methodiek en leer je de methodiek zelf toe te passen in je professioneel en privé leven.

Wie ben ik:

Als communicatietrainer, relatiecoach en bemiddelaar met intussen meer dan 20 jaar ervaring ben ik ervan overtuigd dat evenwaardigheid de sleutel is tot écht contact. Met deze opleiding ‘Verbindend communiceren’ wil ik voornamelijk mensen uit het onderwijs en de zorgsector ondersteunen omdat jullie mijn aandacht meer dan wie dan ook verdienen.  

‘Uit de strijd’ en ‘samen’ met de dezelfde focus brengen we het beste in elkaar naar boven en kunnen we grootse dingen bereiken.

Wat mag je van mij verwachten:

Je mag van mij verwachten dat ik je team inspireer en overtuig van verbindend en efficiënt communiceren en dat ik hun daartoe de tools zal verschaffen binnen de afgesproken tijd.

Daarnaast mag je ook mijn enthousiasme en passie voor mijn boodschap verwachten. De opleiding bevat de boodschap die ik ook persoonlijk wil brengen naar deze wereld en dat zal je ervaren.

Bij welke uitdagingen kan ik je helpen :

 • De samenwerking en de sfeer in je team verbeteren.
 • Efficiënt en aangenaam vergaderen.
 • Omgaan met weerstand bij het doorvoeren van veranderingen.
 • Medewerking verkrijgen vanuit betrokkenheid.
 • Het beste in je medewerkers naar boven halen.
 • De neuzen in dezelfde, juiste richting krijgen.
 • Conflicten bespreekbaar maken en oplossen.
 • Ziekte verzuim.
 • Agressie.
 • Gebrek aan samenhorigheid.
 • En andere uitdagingen waar goed communiceren van belang is.

 Hoe gaat onze samenwerking in zijn werk :

Als je interesse hebt om kennis te maken vul dan het contactformulier in op deze site. Ik neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact op om verder af te stemmen. Je kan me ook steeds direct telefonisch contacteren als je dat wil.

Tijdens ons eerste telefonisch gesprek beantwoord ik graag al je vragen en maken we indien gewenst een afspraak voor een kennismaking sessie.

De ‘kennismaking sessie’ is al meteen de opleiding ‘verbindend communiceren’. Het is de bedoeling dat alle beslissing-nemers, directie en/of leidinggevenden zoveel als mogelijk aanwezig zijn op deze sessie.

Als na deze sessie overgegaan word tot een samenwerking dan was de kennismaking-sessie alvast de eerste stap.

Vooraleer ik opleiding geef aan een team vind ik het steeds belangrijk om eerst de leidinggevende of directie van dat team in de opleiding gehad te hebben. Zo weten de leidinggevenden wat er gaat gebeuren en kunnen we samen hun team uitnodigen om de opleiding te volgen. Voor elke opleiding zal ik ook steeds contact nemen met de leidinggevende van het team om af te stemmen en mij voor te bereiden op de specifieke situatie en/of uitdagingen van dat team.

Vind ons

icon
Tatiana@Issentie.be
icon
+ 32 472 51 22 02